post

ArteGanza World Statues

ArteGanza World Statues

ArteGanza heeft lange tijd toegewerkt naar het jaarlijkse ArteGanza Festival Worldmusic (6 en 7 september a.s.), maar helaas is er onvoldoende financiering om er een echt feest van te maken. De bedoeling is om het festival, dat jaarlijks een groot succes is, volgend jaar wel door te laten gaan. Toch wil de stichting juist dit jaar iets moois neerzetten vanwege haar vijfjarig lustrum.  Om dit te vieren, komt ArteGanza met een nieuw project dat een prachtige vorm van beeldende kunst brengt.

The Living Statues, levende standbeelden, is Community Art, dat wil zeggen; kunst voor iedereen. Kunst om zomaar tegen te komen, te ontmoeten. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring, dan wel verwondering te brengen. Eenvoudig stilstaan is tot beeldende kunst verheven.

Deze unieke vorm van beeldende kunst werd nog niet eerder geprogrammeerd in Amersfoort.
Met de pilot van The Living Statues prikkelt ArteGanza de bewoners en bezoekers van Amersfoort en zet hen aan tot kunstzinnige gewaarwording en cultureel bewustzijn.

ArteGanza wil diverse bevolkingsgroepen bereiken en dichter bij elkaar brengen door kunstvormen uit verschillende culturen met elkaar uit te wisselen en te vermengen. Cultuur ontmoeten is niet alleen passief kijken, maar actief beleven. Living Statues is contact met interactieve beeldende kunst; een knippering met de ogen is genoeg om te verwonderen en te betoveren.

Kom het beleven!

Zat 14 sept 2013 | 11.00 uur – 18.00 uur | Langestraat + Pleinen  | Amersfoort | info@arteganza.nl | www.arteganza.nl

Comments

  1. Lieve mensen,
    Hartstikke bedankt voor het organiseren van de livins statuts. Wij en vooral onze kinderen hebben genoten. Jammer van de regen! Ander hadden we vast langer rond gelopen.

    Succes met de plannen voor volgend jaar. Wat dat ook worden gaat!

Speak Your Mind

*