post

Lezingen

Modern Naoberschap, hype of houvast

Lezing Tanja Abbass, Linda Commandeur  plus verkoop en signeren boek

Twee ondernemende vrouwen uit de Achterhoek geven een lezing over het nieuwe Naoberschap of naoberschap 2.0. Wat is Noaberschap of Naoberschap, is het zo modern? Is het puur een hype, of werkelijk een nieuwe draai aan onze moderne wijze van samenleven? Is het een houvast, een sterk verankerd gevoel dat ons ondersteunt, dat zorgt voor grip op situaties? En bovenal, wat hebben we eraan in de toekomst?

Linda Commandeur, communicatiespecialist, en Tanja Abbass, bestuurskundige, hebben dit nieuwe Naoberschap in kaart gebracht. Dit staat in het in juli 2012 verschenen boek “Modern Naoberschap, hype of houvast”. Samen met hen ontdekt u wat dat nieuwe noaberschap is. Wat kunnen we zelf doen en hoe bouwen we een toekomst op wederzijds vertrouwen?

ZAT 22 SEP | 13.00 UUR – 14.00 UUR | ZEEP ARCHITECTEN

De lange weg

Lezing Bruce Cerew plus verkoop en signeren boek

Aandacht voor mensen in de wereld, elkaar begrijpen en samen delen van emoties, zorgen en vrijheid met vertrouwen in de toekomst. Dat is het onderwerp dat Bruce Cerew met u wil bespreken. Als ervaringsdeskundige deelt hij met u de uitdagingen, tegenslagen en overwinningen die mensen zelfs in noodsituaties doen overleven. Ook tijdens onvoorziene omstandigheden zijn onze wil om te leven en onze capaciteit om anderen te vertrouwen de bouwstenen van onze toekomst. Bruce Cerew is een inspirerend spreker die u emotioneel zal raken maar u ook altijd weer een hart onder de riem steekt en een positieve toekomst in stuurt.

ZAT 22 SEP | 14.30 UUR – 15.30 UUR | ZEEP ARCHITECTEN

Beter een goede buur dan een slechte echtgenoot

Lezing Layla Fahad plus verkoop en signeren boek

Wijs als een oude vrouw op je 22ste jaar dat overkomt een jonge vrouw tussen twee werelden. Driehuwelijken achter de rug vechtend voor een redelijk bestaan met inmiddels drie kinderen. Dat is get leven van Layla die met haar familie uit  Eritrea vluchtte en in Leeuwarden terecht kwam. Na op haar vijftiende te zijn uitgehuwelijkt aan een oudere man, volgt een echtscheiding. Dan wordt ze verliefd en trouwt met Sjaak, een boer. Ze krijgen twee kinderen en is gelukkig tot Sjaak zich bekeert tot de islam. Dit huwelijk strandt. Layla is radeloos. Ze gaat nu zelf naar de moskee en wordt de tweede vrouw van een andere tot de islam bekeerde Nederlander. Ze krijgt een zoon van hem en ontdekt wederom dat het fout zit. Zij staat weer alleen, maar Layla is sterker dan ooit. Layla Fahad vertelt over de problemen die een jonge vrouw tussen twee culturen op moet lossen.

ZAT 22 SEP | 16.00 UUR – 17.00 UUR | ZEEP ARCHITECTEN

‘Verkoper van politieke illusies’

Lezing Hamdi Elsamani plus verkoop en signeren boek

Als beleidend moslim wordt Hamdi Elsamani pijnlijk getroffen door de vreemde beelden die in de media en onderinvloed daarvan in de samenleving gaan leven over de religie. In een vlammend betoog wil hij een lans breken voor open en eerlijke communicatie over vooronderstellingen, vooroordelen en op onderzoek gebaseerde informatie over het dagelijks bestaan van moslims en andere mensen in Nederland. Willen we vreedzaam naast en met elkander leven dan zullen we elkaar moeten kunnen waarderen. We kunnen dat alleen maar als we niet ‘sweeping statements’ geloven die als politieke illusies de wereld in geschoten worden. Als wereldburger dienen we niet in eerste instantie bang te zijn voor het onbekende. tijdens deze lezing krijgt u de kans de andere kant van het verhaal te horen.

ZAT 22 SEP | 17.30 UUR – 18.30 UUR | ZEEP ARCHITECTEN