post

Muziek Workshops

Jan Wouter Oostenrijk: from Maghreb to Sharqi Blues

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk laat deelnemers kennis maken met het spelen van Noord-Afrikaanse melodieën en ritmes, bijvoorbeeld een 12/8 ritme, of een Arabische toonladder. Hij neemt u al doende mee op een korte reis door het muzieklandschap van Noord Afrika.

U maakt kennis met overeenkomsten en verschillen. Workshopdeelnemers worden in de gelegenheid gesteld handgrepen, melodieën en ritmes te oefenen en samen te spelen.

ZAT 22 SEP | 13.00 UUR – 14.00 UUR | PODIUM DE KELDER

Haytham Safia: Arabische muziek voor ud en percussie

De authentieke pure klanken van de Arabische muziek raken je recht in het hart. Haytham fungeert als onze brug tussen het ‘westen’ en het ‘oosten’. Tijdens de workshop wordt aandacht gegeven aan theorie maar het zwaartepunt ligt bij het uiten van je gevoel in muziek. Er is veel aandacht voor improvisatie en samenspel. De workshop is geschikt voor instrumentalisten, zangers en zangeressen. Noten lezen is een pre evenals op gehoor kunnen spelen.

ZAT 22 SEP | 14.30 UUR – 15.30 UUR | PODIUM DE KELDER

Jamil Al Asadi: improvisatie op de Kanun

Kanun is een Arabische harp die de bijzonder subtiele klank van muziek uit het Midden Oosten haar melodie en ritme geeft. Jamil zal u tijdens de workshop inwijden in de speelwijze en klankkleur van dit instrument en een tipje oplichten van de Arabische muziektheorie.

Door de komst van deze uit Irak afkomstige kanunspeler is het Nederlandse muziekleven verrijkt met een Arabische topmusicus Deze eerste solist en hoofdbegeleider van grote Arabische sterren, bekend op grote podia en festivals in Europa en het Midden-Oosten geeft u les. Zijn cd“Jamil Al Asadi & Muniryat: Improvisations to Munir Bashir” is een indrukwekkend voorbeeld van improvisatiekunst. Naast eigen composities speelt Jamil ook regelmatig met Nederlandse artiesten, zoals Youri Honing, 4Tuoze Matrozede,  Asiatolia en de op dit festival spelende JWO Maghreb jazz.

ZAT 22 SEP | 16.00 UUR – 17.00 UUR | PODIUM DE KELDER