post

ArteGanza Business Club

Migranten leveren geld op!

Netwerkbijeenkomst op 24 juni 2011

Migranten leveren Nederland uiteindelijk meer op dan dat ze kosten. Nu is dat misschien nog niet zo, maar als de tweede en de derde generatie volledig deelnemen aan de samenleving wel, aldus Ewald Engelen, bijzonder hoogleraar etnisch ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam.
Het onderzoeksinstituut Nyfer berekende in 2010 op verzoek van de PVV dat niet-westerse allochtonen Nederland 7,2 miljard euro per jaar kosten. Volgens Engelen is het echter veel te vroeg voor zo’n berekening. “Doe het in 2020 nog eens, als de tweede generatie het topje van haar verdiencapaciteit heeft bereikt en de derde generatie zich warm loopt voor haar eigen arbeidscarrière. We moeten het leven van onze migranten wel heel zuur maken, wil het saldo dan niet positief zijn”.

Tegen deze achtergrond organiseert Stichting Sebou op 24 juni direct voorafgaand aan de opening van het ArteGanza Festival Wereldmuziek, een netwerkbijeenkomst om de allochtone en autochtone ondernemers met elkaar te verbinden. Stichting Sebou is een vereniging van ondernemers met een Marokkaanse afkomst in Amersfoort. Bij regulilere netwerkbijeenkomsten zijn nauwelijks Marokkaanse ondernemers vertegenwoordigd. Kennelijk is de kloof tussen allochtone en autochtone ondernemers nog te groot. De ArteGanza Business Club wil in samenwerking met Stichting Sebou eerst de autochtone ondernemers en de Marokkaanse ondernemers met elkaar verbinden en daarna als organisatie de stap maken naar andere netwerken. Het uiteindelijke doel is nòg succesvoller ondernemen in Nederland.

Ondernemers zijn altijd aan het werk en hebben nauwelijks tijd voor culturele evenementen zoals festivals. Na de netwerkbijeenkomst zijn zij te gast op het festival. Voor hen is dit een gelegenheid bij uitstek om meer feeling met de culturele activiteiten te krijgen, zodat zij in vervolg meer kunnen  participeren bij culturele activiteiten van Amersfoorters van diverse culturen. Kennis van elkaars cultuur, achtergronden en beweegredenen vormt de basis voor wederzijds respect en verdere zakelijke ontwikkeling. Elke ondernemer is welkom, Marokkanen, maar ook Nederlanders, Turken, Surinamers, Chinezen, Iraniërs…. wie dan ook.

Je wilt toch ook mee praten en netwerken? meer weten? neem contact op met de heer Hatim Salama, info@viahatim.nl

ArteGanza Business Club | Icoon | 15.00 – 17.00 uur |