post

ArteGanza Festival Wereldmuziek

Welkom!

Hassan Elammouri, Festivaldirecteur

Welkom in de aangename wereld van de veelkleurigheid van muziek, mensen en andere culturen. We vieren dit jaar opnieuw de diversiteit van onze omgeving met de derde editie van het ArteGanza Festival Wereldmuziek op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni. Door mooie muziek uit alle windstreken op een gratis festival te presenteren  hopen we mensen bij elkaar te brengen.

Andere culturen hebben meer te bieden dan angst en onbekendheid. Spannende muziek bijvoorbeeld van mensen met een andere achtergrond dan je zelf hebt, kan veel betekenen. Je gaat misschien ongemerkt een beetje voorzichtig swingen. Je lichaam liegt nooit. Het vormt het bewijs van de universele kracht van muziek en mensen. Dat is voor de Stichting ArteGanza een belangrijk uitgangspunt. Het vormt de reden van ons bestaan.

We wensen iedereen een aangenaam festival!

Anton Groot, Manager Icoon theater

“Stichting ArteGanza was mij natuur­lijk al jaren bekend, maar doordat we zijn gaan ‘samenwonen’, is de dy­namiek anders geworden. ArteGanza is eigenlijk van een verre vriend in de afgelopen tijd een goede buur geworden. Al maanden lang zit het levendige festivalkantoor van Arte­Ganza naast het kantoor van mij in Icoon en dat bevalt goed. De groep jonge, enthousiaste mensen van ArteGanza zorgt voor een gezellige druk­te. We zijn dan ook trots dat Icoon dit jaar volledig onderdak biedt aan het ArteGanza Festival Wereldmuziek. Hoewel dit eigenlijk een buiten­festival in juni hoort te zijn, komt het festival in Icoon ook volledig tot zijn recht. Met gebruik van Icoon theater als concertzaal, de centrale hal als ontmoetingspunt en de theaterlokalen voor workshops, is ArteGanza verzekerd van een uitstekende presentatieplek! Bovendien wordt het plein voor Icoon omgetoverd tot een gezellige markt, waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Het is de eerste keer dat we een muziekfestival van deze omvang in huis hebben. We kijken ernaar uit en heten u graag welkom.”

Giel van de Vlies, Directeur Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV)

Vathorst is een plek waar nieuwe dingen ontstaan. Wij van Ont­wikkelingsbedrijf Vathorst proberen alles te doen om de wijk zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Winkels, speelplaatsen en horeca zijn daarbij natuurlijk van groot belang en geven kleur aan de wijk. Maar de bewoners van Vathorst zijn het belangrijkst. We zijn dan ook altijd blij als er vanuit de wijk zelf initiatieven van bewoners ontstaan. Hassan Elammouri is een man met ideeën. Met een uitge­balanceerde programmering en veel activiteiten daaromheen zorgt hij met het ArteGanza Festival Wereldmuziek voor extra leven in de brouwerij. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst steunt die activiteiten volop. Wij wensen iedereen een succesvol mooi festival toe.