post

Montmartre

World Art

Action painting op (Klein) Montmartre
Misschien hoorde je al eens over Bijzondere Portretten, een soort laagdrempelige kunstmanifestatie die tot november 2011 door Amersfoort trekt en nu in Vathorst zijn halte heeft. Je ziet op het (Klein) Montmartre diverse kunstenaars die tijdens het festival hun kunst uitoefenen. Schilderen, tekenen, graffiti, you name it…Vanaf 20 juni tot en met 1 juli wordt werk van deelnemende kunstenaars geëxposeerd in de hal van ICOON.

World Art | World Arena | 13.00 – 20.00 uur |

Deelnemende Kunstenaars:

Daniël van de Haterd

Daniël van de Haterd is al meer dan tien jaar actief met het maken van schilderingen met graffiti-techniek. Inmiddels is uit zijn passie voor graffiti-kunst een onderneming ontstaan die naast muurschildering, canvas schilderingen, portretten en workshops verzorgt. 13HOOG, zoals de onderneming heet, werkt voor onder andere de gemeente, bedrijven en particulieren.

Kijk voor meer informatie op www.dertienhoog.nl

Oya van de Kamp-Çataler

Oya van de Kamp-Çataler werd in 1976 geboren in Turkije, alwaar ze de kunstacademie heeft doorlopen met als specifieke richting ‘schilderen en tekenen’ en ‘docentschap. Oya schildert figuratief maar ook licht abstract met realistische aspecten. Hierdoor is haar werk erg divers en hoeft zij zich niet tot één stijl te beperken. Een uitgangspunt voor haar bij het schilderen is gevoel. Ook de schoonheid van vrouwelijke figuren en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen.

Behalve schilderijen met acryl-verf, gebruikt deze kunstenares ook een combinatie van verschillende materialen zoals textiel en zand om haar gevoel en innerlijke beelden vorm te geven. Oya is bekend met deNederlandse schildertechnieken. Daarnaast maakt ze gebruik van de Turkse Ebru-schilderkunst op waterbasis. Oya schildert (in opdracht) en geeft teken- en schilderles, workshops en les in Turks Ebru-schilderen. Momenteel woont en werkt Oya in Harderwijk, waar ze een atelier aan huis heeft.

www.oyasatelier.nl

Justyna Pennards

Justyna Pennards schildert onder meer doeken geïnspireerd op het zeelandschap. In de doeken speelt ze met de thema’s ‘herinnering’ en ‘tijd’. Haar persoonlijke waarneming van de onderwaterwereld bouwt ze in verschillende lagen acrylverf en lak op, waardoor de oorspronkelijke compositie steeds wijzigt. Net zoals dat gebeurt met onze eigen herinneringen naarmate ze verder in het verleden wegzakken. De doeken lijken vrij abstract, maar op sommige schilderijen zijn details toch ineens herkenbaar. Justyna is in 2010 aan de HKU afgestudeerd (Bachelor Fine Art). Zij werkt en woont in Amersfoort.

www.justyna.nu en www.just-training.nl

Anthony Vauleon

Anthony Vauleon is sinds hij zich kan herinneren gefascineerd door kunst in al haar vormen. Hij is in 1971 geboren in Rennes, waar zijn talent voor tekenen werd ontdekt op school door een leraar. Zijn ouders brachten hem naar een ‘kunstschool’ waar hij les kreeg van ‘kunstmeester’ Mr. Morineau, die hem liet kennis maken met de Martenot Techniek (werken met waterverf, inkt en olieverf). Mr. Morineau gaf hem ook les op gebied van portretten, dieren, de anatomie van het menselijk lichaam en 3D door middel van schaduw en licht. Op 17-jarige leeftijd vertrok Anthony naar Parijs om Industriële Vormgeving te studeren. In 1995 verhuisde hij naar Nederland waar hij begon met airbrush.

In dat jaar heeft hij geëxposeerd in heel Europa. In 2000 richtte hij zijn kunstbedrijf  Appollo Vision op.  Hij heeft uiteenlopende opdrachtgevers waaronder casino’s, restaurants en theaters. Daarnaast gaat hij ook nog altijd graag in op persoonlijke verzoeken. Anthony’s atelier is te vinden aan de Lieve Vrouwestraat 50 in Amersfoort.

http://www.facebook.com/anthonyvauleon

Diklah Zohar

Diklah heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Aan de Universiteit Leiden is zij gaan specialiseren in Klassieke archeologie en de mozaïekkunst van het Romeinse Rijk en het nabije oosten. Haar promotie-onderzoek is gericht op technische aspecten van mozaïekproductie in de Late Oudheid. Door zich te verdiepen in de wijze van mozaïekproductie in de oudheid werd Diklah geprikkeld om ook zelf creatief aan de slag te gaan met mozaïeken. Vooral portretten fascineren haar en in de loop der tijd heeft ze haar eigen artistieke stijl ontwikkeld. Diklah woont en werkt in Hilversum waar ze haar mozaïekstudio PSEFAS heeft. Naast het maken van mozaïeken geeft ze lezingen en cursussen in kunstgeschiedenis, museumwandelingen en creatieve workshops.

www.psefas.nl

Workshop 1: mijn derdeoog hanger
In deze workshop maak je een sieraad in mozaïek, waarbij de centrale element een glimmende, kleurige glaskraal is. Je kiest zelf de kleursamenstelling om een persoonlijk, draagbaar kunstwerk te maken!

Deelname (materiaalkosten): € 6,00

Workshop 2: glimmende ogen
In deze workshop maak je een originele kaarshouder: de twee lichtjes in het midden verbeeld je als oogjes. De rest van het gezicht wordt met mozaïek gemaakt. Als de kaarsen branden – glimt het hele gezicht mee…

Deelname (materiaalkosten): € 10,00

Mohamed Elhabib Chertah

Mohamed Elhabib Chertah is een autodidactische schilder die in Algerije is geboren en opgegroeid in Marokko. Momenteel woont en werkt hij in Amsterdam. In de eerste paar jaar heeft hij vooral met aquarel gewerkt, de laatste jaren schildert hij vooral met acryl in combinatie met andere materialen als modelleerpasta, draad, collage en meer.

Naast schilderen is Elhabib net zo’n passionele zanger. Zijn zang is een fusie tussen klassieke Arabische muziek en Nederlandse teksten. Zo spelen deze twee achtergronden ook in zijn schilderijen een prominente rol, zowel in stijl als in boodschap. Schilderen is voor Elhabib een manier van leven. Vooral kleuren spelen een hoofdrol die een vertaling zijn van emoties, identiteit, religie en interpretaties. Zijn werk lijkt een zoektocht naar vrijheid en inspiratie in het leven. Dit kenmerkt zijn krachtige maar speelse stijl.

Tijdens het festival zal Mohamed o.a. een workshop ‘tekenen in vector’ verzorgen, een techniek waarbij op doorzichtig folie met een stift contouren (van bijvoorbeeld bekende mensen) kan worden getekend.

www.elhabibart.com