post

Dans Clinics

Als je in het bezit bent van een dag ticket of passe-partout is toegang tot de workshops, lezingen en clinics gratis. Bestel hier uw tickets voor het festival in de voorverkoop en schrijf je alvast in voor de Academy. VOL=VOL

Beweeg in Taichi

Deze beweginsvorm wordt veel in China toegepast. Tai Chi is een doorgaande serie van gracieuze bewegingen, zacht, ontspannen, meditatief. Elke beweging heeft een achterliggend doel, is traag en wordt  ondersteund door zachte in en uitademing. De bewegingen zijn ontspannen, de geest ontspant, het lichaam ontspant,  er  ontstaat een groter lichaamsbewustzijn. De beoefenaars krijgen een betere gezondheid en een soepeler lichaam.

Alex Meulenbroeks uit Amersfoort geeft u deze workshop om kennis te maken met de ontspannende, heilzame en helende werking van Tai Chi. Hij werkt in Amersfoort als Inspiratie Coach en Reconnective therapeut en geeft al jaren les in Tai Chi Tao.

ZAT 22 SEP | 13.00 UUR – 13:45 UUR | DE LOODS van T&M

Ontdek het verhaal met uw buik!

Het buikdansen is één van de meest natuurlijke vormen van dansen. Het is een improvisatie-danskunst, ontstaan uit eenvoudige, natuurlijke bewegingen, aards en gecenterd, een trotse uitdrukking van energie en passie. Het is een “vrouwendans” over het leven, de liefde, kinderen krijgen, etc. Sensueel, sprookjesachtig, mysterieus en krachtig. Soms wordt hij ook door mannen gedanst Ontdek vanmiddag de geheimen van uw buik. Deze workshop is overgenomen door Petra Jansen.

ZAT 22 SEP | 14:00 UUR – 14:45 UUR | DE LOODS van T&M

Irish Dancing is Fun!

Maak kennis met een andere vorm van dans? Deze traditionele dansvorm komt oorspronkelijk uit Ierland. Als sociale dansen zijn in Ierland een levende traditie.  Er worden nog steeds nieuwe dansen ontworpen. Sinds 1994 dankzij de wereldberoemde show “Riverdance” is de stepdance ook buiten het Ierse eiland bekend en populair. Zij is herkenbaar aan de snelle beenbewegingen waarbij het bovenlichaam en de armen nagenoeg stil gehouden worden. Voor de show worden harde schoenen gebruikt..

Leenke Meines geeft de workhsop. Zij veel ervaring opgebouwd tijdens solo en groepsoptredens en geeft workshops in zowel binnen- als buitenland. Zij volgt nu een opleiding bij de organisatie C.R.N. (Cumann Rince Náisiúnta). Binnenkort is zij een gecertificeerd Ierse danslerares.

ZAT 22 SEP | DEZE WORKSHOP IS WEGENS OMSTANDIGHEDEN VERVALLEN

D-Motion Jazzdans

Enthousiasme motivatie techniek en passie voor dans zijn nodig om samen een mooie show op te zetten. D-Motion is een Jazzdansschool in Amersfoort die kinderen en volwassenen traint en opleidt tot individueel danser of showgroep. Elke zondag traint Dorien al met een groep die regelmatig optreedt tijdens modeshows en feesten. Leusden en Hoevelaken kennen haar al. Nu krijgen festivalgangers ook de kans. In deze clinic kan te leren hoe dat gaat en wat Jazzdans is.

ZAT 22 SEP | 16.00 UUR – 16.45 UUR | DE LOODS van T&M

Cheek2Cheek Tango

Passie, inspiratie, creativiteit en stijl zijn de begrippen die op Tango dansen  van toepassing zijn. Karin en Arthur hebben elkaar hierin gevonden en willen u meenemen in deze spannende speurtocht naar beweging en samenspel. Arthur danst sinds 1991 de Argentijnse Tango en volgt regelmatig workshops in Europa en Buenos Aires. De tango  blijft Karin boeien, Zij volgt zomers intensieve masterclasses. Op de ArteGanza Academy kunt u op originele Argentijnse Tangomuziek van hen de eerste passen leren en een prettige en comfortabele danshouding oefenen.  Neem deel aan deze tango salon.

ZAT 22 SEP | 17.00 UUR – 17.45 UUR | DE LOODS van T&M

Kom bij MB SalsaDance workshop!

Leer deze veel voorkomende Latin America dansstijl. Dans op de zomerse klanken van latin muziek basisbewegingen van de salsa. Deze dans is voor iedereen, jong en oud. Het maakt niet uit. Iedereen is welkom en iedereen kan deze zeer populaire dans van Cubaanse oorsprong leren. Salsa, dat letterlijk “saus” betekent, is geen statische stijldans  maar puur beweging. Er is geen vaste volgorde waarin wordt gedanst. Aan de hand van de muziek worden de figuren bepaald. Je hebt weinig ruimte nodig want alles wordt ter plaatse gedanst.

De workshop wordt gegeven door MB SalsaDance, een dansschool gespecialiseerd in zuid amerikaanse dans.

ZAT 22 SEP | 18:00 UUR – 18:45 UUR | DE LOODS van T&M