post

Artiesten voor het ArteGanza Festival Worldmusic nu bekend

Het internationale en multiculturele ArteGanza Festival Worldmusic festival dat 21, 22 en 23 september 2012 weer plaatsvindt in Amersfoort kan bogen op een groot aantal bekende artiesten.

Zij hebben voor u geboekt een bijzonder virtuoze fluitist met zijn groep uit Granada, Spanje. Hamza Castro & group komt het festival openen met “From Granada to Istanbul”. Een concert dat het gehele vrijdagavond programma vult, voorafgegaan door Gert de Zandtovenaar.

Voor zaterdag 22 september hebben we een Steelband geboekt en staan de jongens en een meisje van Amariszi op het podium om ons mee te nemen naar de Balkan met hun swingende dansbare Balkanblues-muziek voorzien van een vleugje Roma. Zij wonnen vorig jaar de DutchBalkanBluesAward op het Gipsy festival in Tilburg en traden dit jaar ook op op het Festival Mundial.

s’Avonds treedt JWO Sharki Blues op, Jan Wouter Oosterijk is bekend als gitarist en heeft internationaal bekendheid gekregen met zijn Maghreb Jazz die deze bijzondere Marokkaanse gnawa muziek een wereldsound gegeven heeft op alle jazz podia.

Dankzij medewerking van het AARC in Algerije komen uit Algerije vijf jonge muzikanten die samen Cameleon vormen zij spelen een extra lang concert op het festival met verfrissende muziek die vrijheid en onafhankelijkheid uitstraalt.

Voor de afterparty in de zaal van het Poppodium de Kelder hebben wij DJ MPS Pilot geboekt.

Blokkeer vast de volgende data 21 22 & 23 september in uw agenda voor het ArteGanza Festival Worldmusic 2012 in Amersfoort en blijf het laatste nieuws volgen via twitter, facebook en de website.

Speak Your Mind

*