post

Het zit er weer op!

Perfecte organisatie, mooie programmering en een leuke locatie.

Na een kleurige parade door de binnenstad werd het ArteGanza Festival voortgezet op het terrein voor Podium de Kelder op het Eemplein tot in de late uurtjes.

Het ArteGanza Festival heeft weer een grote diversiteit aan muziek aangeboden en mensen in Amersfoort de gelegenheid gegeven zich in diverse muziekstijlen te verdiepen. De workshops gitaar, ud en kanun met accent op het verschil tussen de Arabische toonladder en de westerse akkoorden kregen aandacht van een select publiek. De dans-clinics werden goed bezocht. ongeveer 10 vrouwen wilde aan den lijve ondervinden wat buikdansen betekende. Daarnaast was er een dozijn jongeren die jazzdans oefenden en konden er vier tot vijf paren gevormd worden die zich op Tango of Salsa toelegden en met de eerste basisprincipes in de benen uit de dans-clinic kwamen.

Het weer was het gehele weekend zonnig en droog, maar ‘s avonds wat koel.. Op de openingsavond werden de mensen warm gehouden door een rij gasverwarming-pilaren. Zaterdagavond werden diverse vuurschalen gevuld en onder vuur gehouden zodat de mensen zich na luisteren of dansen een moment konden warmen rond het vuur. Dit leverde heel gemoedelijke contacten op zo samen rond het vuur. Het publiek was heel geïnteresseerd. Tijdens het optreden van de groep Camèlèon werd de consul van Algerije gespot samen met Hakim en nog diverse Algerijnen.

De sfeer was goed en vriendschappelijk. De opkomst was lager dan afgelopen jaren, desondanks liet het publiek zich op de been trekken door de vrolijke Amariszi en heeft genoten van de muziek van Jan Wouter Oostenrijk met zijn Sharqi blues, terwijl de dye-hards tot 12 uur ‘s nachts luisterden en dansten op de muziek van de groep Super City.

Voor muzikale en artistieke kwaliteit heeft dit festival een ruim voldoende. De samenwerking met de omliggende ondernemingen was goed opgepakt. De dans-clinics hadden een unieke ruimte in de Loods van Thijs en Mariska, Zandfoort aan de Eem leverde tijdens de openingsavond een kleine hartige versnapering.

Zondag kregen de jonge artiesten uit Amersfoort en omgeving ruim baan. Zij hebben hun nummers gespeeld en zelfs tussen twee optredens door een half uur gejammed en de dagpresentator Thijs zij zangstem laten presenteren naast de bijzondere stem van de leadzanger van Senza Tempo. Een heel amicale sfeer en met recht een presentatie van saamhorigheid en naoberschap.

Speak Your Mind

*