post

Minchenu Maduro – Presentatie

Even voorstellen…
Achter Parlé staat Minchenu Maduro.

Mijn naam is Minchenu Maduro en ik ben werkzaam als presentatrice en trainer. Na mijn lerarenopleiding Pedagogiek ben ik les gaan geven op een regionaal opleidingscentrum (ROC ASA) afdeling Zorg en Welzijn. Ik vond het belangrijk om de theorie tot leven te brengen door middel van dramatische werkvormen. Om dit effectief te kunnen inzetten heb ik aan de kleinkunstacademie een speciaal programma gevolgd om het vak ‘drama’ te mogen doceren.

Vervolgens ben ik mij gaan specialiseren in het geven van workshops en trainingen. In toenemende mate werd ik geconfronteerd met mensen die om verschillende redenen vastliepen in hun werk of leven. Dit betrof ook straatjongeren die geen perspectief meer hadden, omdat ze tussen wal en schip vielen. Ik zag de noodzaak om ontbrekende vaardigheden aan te leren. Door de combinatie van dramatische werkvormen en theorie worden processen op gang gebracht die essentieel zijn voor het zelfbewustzijn.

In mijn vrije tijd deed ik veel vrijwilligerswerk voor jongeren met gedragsproblemen. Dit beviel mij uitstekend. Toen besloot ik daar mijn werk van te maken in een jeugdgevangenis. Hier heb ik bijna vijf jaar het vak ‘drama’ gegeven.

Daarnaast werkte ik als gespreksleider/dagvoorzitter/presentatrice op uiteenlopende bijeenkomsten (evenementen, congressen, symposia). Door mijn enthousiasme weet ik de juiste snaar bij het publiek te raken.

“Wees een origineel exemplaar van jezelf in plaats van de kopie van een ander’ dat is mijn lijfspreuk”.