post

Jaipur Maharadja Brass Band

Ook dit jaar houdt deze Indiase Brass Band een tournee door Europa en is in juni uitgenodigd op het diamanten kroonjubileum van Koningin Elisabeth van England. Naast England, Frankrijk, Marokko, Tsjechië, Portugal en Zwitserland komen zij ook naar Nederland. 22 september openen zij de festival-zaterdag in swingende samenwerking met Aziz Bekkaoui.

De Jaipur Maharadja Brass Band, samengesteld uit zeven vrolijke professionele muzikanten uit de muziekfamilies van Rajastan, een danser en een fakir, zal het centrum van Amersfoort opvrolijken en een daverende start aan dit openlucht festival geven.

De virtuoze tablas speler Amrat Hussain heeft een keur aan artiesten en musici samengebracht die de klassieke en traditionele ritmes en folkloristische muziek van Rajastan ten gehore brengen en u mee trekken in hun zoektocht door de wereldmuziek. Zij spelen met hun onvervalste ondertoon van subtiele Indiase muziek variaties op jazz, funk, pop en reggae. Zij spelen wereldmuziek ontstaan uit een mengsel van authentieke Indiase muziek en elementen geleend uit diverse culturen en muziekstijlen. Zij zijn de representatie van het feest van de veelkleurige muziekcultuur die wij als wereldburgers met elkaar delen.

ZA 22 SEP | 12.00 UUR – 13.30 UUR | ARTEGANZA PARADE