post

Kaartverkoop Anass Habib gestart

Het ArteGanza Festival zal op 24 en 25 juni neer strijken in het Icoon Theater met wereldmuziek uit alle windstreken. Het programma volgt de wortels van de zigeunermuziek. Ook op de openingsavond staat deze wijdvertakte muziek centraal.

Op de vrijdag kunt u via de onderstaande link kaarten bestellen voor het optreden van Anass Habib. Zaterdag 25 Juni vind het festival zelf plaats, dit kunt u gratis bezoeken!

De Marokkaanse zanger met Libanese roots Anass Habib is geboren in Fes. Al vanaf zijn vijfde jaar zingt hij klassieke Arabische melodieën. Speciaal voor het Festival zingt hij over het plattelandsleven van de zigeuners uit de bergen van Libanon. Als 12-jarige gaf hij zijn eerste concert in Fes.

Op de openingsavond van het ArteGanza Festival Wereldmuziek zal Habib begeleid worden door de leden van het Maqaam Ensemble van de Iraakse zangeres Farida. Het repertoire van Habib loopt uiteen van oude christelijke liederen, Byzantijnse gezangen tot Andalusische en Sefardische liederen uit de middeleeuwen. Habib geeft veel concerten, vooral in Arabische landen zoals Syrië, Turkije, Libanon, Tunesië en Marokko.

De kaarten voor dit concert kunt u bestellen op de website van het Icoon Theater Vathorst.

Aanvang: Vrijdag 24 Juni 20:15